nivo slider image nivo slider image nivo slider image nivo slider image nivo slider image

Producten

 

SILICA  (zand, meel, gemicroniseerd)

Silicondioxide of silica (van het Latijns woord Silex) is het meest bekende oxide van silicium en heeft als chemische formule SiO2.

Silica is al bekend sinds de oudheid en komt veel voor in de natuur in de vorm van kwarts of als silicaat. De zuivere stof komt voor als wit kristallijn poeder, dat vrijwel onoplosbaar is in water.

Silica wordt ook in diverse vormen gemaakt, zoals gesmolten kwarts, kristallen, pyrogeen silica, silica gel en aerogel. Silica wordt veel toegepast bij de productie van vensterglas, flessen en drinkglazen, maar heeft ook vele andere toepassingen.

Plomp Mineral Services’ focus ligt op het leveren van op maat gemaakte silicazanden, silicameel en gemicroniseerde silica’s voor o.a gieterijen en toepassingen in de olie- en gasindustrie. Op maat gemaakte silica’s in diverse korrelgrootten is beschikbaar in papieren zakken, big bags en los in bulk.

Geïnteresseerd in specifiek op maat gemaakte silica’s, die voldoen aan uw specificaties? Aarzel dan niet om met ons contact op te nemen!

Product datasheets en materiaal veiligheidsinformatiebladen worden op verzoek toegezonden.