nivo slider image nivo slider image nivo slider image nivo slider image nivo slider image nivo slider image nivo slider image nivo slider image

Plomp Mineral Services BV

 

Plomp Mineral Services BV, gevestigd in Nederland, is een internationaal opererende handels- en distributiefirma in industriële mineralen en ertsen. Sinds de oprichting in 1979 is deze onderneming gegroeid en heeft nu kantoren in Duitsland en Zuid-Afrika.

Plomp Mineral Services BV staat bekend om zijn flexibiliteit in het verschepen, bewerken en ‘just-in-time’ leveringen. Het hoog opgeleide personeel is berekend op de specifieke eisen van onze vele tevreden wereldwijde klanten.

Om de kwaliteit van onze producten en diensten te kunnen waarborgen is in 1998 het  ISO 9000 / 9001 kwaliteitssysteem  geïmplementeerd.

Plomp Mineral Services BV levert geen honderden verschillende industriële mineralen, maar concentreert zich op een tiental zorgvuldig geselecteerde producten en levert deze volgens de overeengekomen specificaties tegen de best mogelijke prijzen.

De belangrijkste producten die uit voorraad worden geleverd zijn:

chroomertsen / chromiet (gieterij, vuurvast, chemisch en metallurgische kwaliteiten)
gecalcineerde bauxieten (Chinese en Guyanese oorsprong)
cenospheres (aluin silicaten van witte, ‘off-white’ en grijze kwaliteiten)
straalmiddelen (steel shots and steel grits)
ijzerertsen (ijzeroxiden and hematiet)
silica’s (silica zand, silica meel en gemicroniseerde silica)

PMS-ISO-Cert-2012-2015-EN-270x382

Onze klanten bevinden zich niet alleen in Europa, maar ook in Afrika, Midden-Oosten, Azië en de V.S. Onze producten worden direct vanuit loodsen en bewerkingsfabrieken in Europa geleverd. De belangrijkste eindgebruikers zijn de volgende industrieën:

gieterij – staal – vuurvast – abrasief – glas – keramiek – vulstoffen – olie-boringen – verf